Motorspektakel MCNH

Een motorcrosswedstrijd midden in het centrum van een stad of dorp is volstrekt uniek in Nederland. Het is niet voor niets dat er elk jaar +- 3000 man publiek op af komt. Dit jaar is er helaas geen Helders Kampioenschap Motorhoogspringen.

De M.C.N.H. is tijdens het ”Helders Fees” op meer fronten actief. Zo is er op dinsdagmiddag  de traditionele opstapdag voor kinderen die kennis willen maken met motorcross. Hier komen ook steeds meer kinderen op af van +- 70 rijders 5 jaar geleden gaan wij nu al richting de 100. Onder begeleiding van ervaren crossers worden de fijne kneepjes van het crossen bijgebracht. Iedereen krijgt na afloop een medaille en een stickersetje.

Met een kort, smal en technisch parcours zijn er weinig inhaalmogelijkheden tijdens het motorspektakel op de Hofmansweide, al denken de meeste deelnemers daar anders over waardoor het letterlijk een spektakel is om naar te kijken. Kom ook naar de Citadel van Hellendoorn op de vrijdag van het Helders Fees. Inschrijven kan ter plekke bij de jurywagen van 10 tot 10.45 uur. Start training ca. 11 uur Start wedstrijden ca. 12.30 uur

Klassen:

PW Klasse
50cc /Mini’s
Bromfietsen
65cc
85cc
Hobbyklasse (geen wedstrijdrijders!)
125
250
500

De middag wordt afgesloten met een Superfinale waarin de beste rijders uit verschillende klassen tegen elkaar strijden.